Hastanemiz “Bebek Dostu Hastane” Ünvanını aldı!
31 Mayıs 2023

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı emzirme uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından buyana UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir. Buna istinaden, ilimizde bulunan tüm hastanelerimize "Başarılı Emzirmenin 10 Adımı" doğrultusunda Bebek Dostu Hastane ünvanı verilmesi amaçlanmaktadır.

2023 yılı ilk 6 ay dönemi içerisinde yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanemiz ‘’Bebek Dostu Hastane’’ ünvanı almaya hak kazanmıtır.

30 Mayıs 2023 Salı günü İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut tarafından Müdürlük makamında düzenlenen programla hastanemize Bebek Dostu Hastane Plaketi verilmiştir. Müdürlük makamında düzenlenen programa hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Yüksel ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Gülay Özdemir katılmış ve Bebek Dostu Hastane Plaketini teslim almıştır.

Bebek Dostu Hastane ünvanı verilmesi sürecinden emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza göstermiş oldukları üstün gayretleri için teşekkür ederiz.

• IMG-1092.JPG
  • IMG-1091.JPG