Üroloji Kliniğimizde Mesane Botox Uygulaması!
26 Temmuz 2023

Üroloji Kliniğimizde Mesane Botox Uygulaması!

Üroloji Kliniğimiz hekimi Op. Dr. Burhan Özdemir öncülüğünde ‘’Mesaneye Botox Enjeksiyonu’’ uygulamasına başlanılmıştır.

Medikal tedaviye yanıt vermeyen idrar kaçırma şikâyeti bulunan hastalarda ‘’Mesaneye Botox Enjeksiyonu’’ uygulaması Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Hastanemiz Üroloji Kliniği hekimimiz Op. Dr. Burhan Özdemir tarafından uygulanmaya başlamıştır.

Uzun süre ilaç tedavisi ile takip edilen ancak ilaçtedavisinden yeterli yanıt alınamayan sıkışma tarzındaki idrar kaçırma hastalarında mesane kaslarının bir kısmının geçici felce uğratılması prensibine dayanıyor. Halk arasında tetanos mikrobu olarak bilinen clostridyum botulinum bakterisinin ürettiği toksin tedavi amaçlı kullanılıyor. Botox uygulaması çocuk, kadın ve erkek tüm hasta gruplarında başarıyla uygulanabiliyor. İdrar kaçırma haricinde özellikle çocuk hastalarda mesane kapasitesi artırılması amacı ile de kullanılıyor. Ağrılı mesane sendromu/intersisyel sistit hastalığında, ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalarda da uygulama alanı buluyor.  Anestezi altında mesaneye kamera ile girilerek mesane kasında 30 ayrı noktaya botox ilacı uygulanıyor. Hastalar işlemden 3 saat sonra evine gidebiliyor. 1 gün sonra da sondası çekilebiliyor. Mesane botoks tedavisinin başarı oranının %80 civarında olduğu biliniyor.

Uzun süre ilaç tedavisi ile takip edilen ancak ilaçtedavisinden yeterli yanıt alınamayan sıkışma tarzındaki idrar kaçırma şikâyeti bulunan tüm yaş gurubundaki hastaların, Üroloji ve Kadın Doğum Hastalıkları polikliniklerine MHRS üzerinden randevu alarak başvuru yapmalarını önerir ve tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileriz.

• logolu.png
  • medya.JPG