21 Yaşındaki Furkan Kadeş'in Organları 3 Kişiye Umut Oldu.
02 Eylül 2020

21 Yaşındaki Furkan Kadeş'in organları 3 kişiye umut oldu.
Giresun'un Espiye İlçesi'nde 13.Eylül Çarşamba günü meydana gelen Trafik kazasında ağır yaralanan Furkan Kadeş (21), hastanemizde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Furkan Kadeş'in ailesi organlarını bağışlama kararı verdi.
Hastamızın yakınlarının organ bağışı rızası üzerine Bakanlığımız Ulusal Koordinasyon Merkezi, Samsun Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçilerek başarılı bir organizasyon yapıldı.
Ankara Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi KVC ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla kalp alıcıya nakledilmek üzere  Ankara'ya, 1 Böbrek Adana Çukurova Üniversitesi  Tıp Fakültesine, Karaciğer Antalya'ya ulaştırıldı Hastanemiz Başhekim Vekili Opr. Dr. Mustafa Tolga Gürgen, Kadeş ailesine başsağlığı dileyerek çok bilinçli davranarak fedakarlık yaptıklarını belirterek şöyle dedi: 'Organı alacak hastalar adına kendilerine teşekkür ediyorum. Giresun halkı bu konuda bilinçli davranıyor. Hastanemizdeki ekibimizle insanları daha da bilinçlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2017 yılında 6 beyin ölümünden 4'ünün organ nakli gerçekleşti." dedi.
Başhekim vekilimiz Opr. Dr. Mustafa Tolga Gürgen hastanın takibinde üstün gayret ve çalışmalarından dolayı il organ nakli koordinatörleri Hemşire Emine Akbulut, Hemşire Zekiye Hekim Kırca, Ankara Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi KVC ekibi  Opr.Dr. Doğan Emre Sert, Opr. dr. Mehmet Karahan , Opr. dr. Osman Beyazal'a, Hastanemiz ameliyathane ve anestezi ekibine teşekkür etti.
Yine geçen hafta (7.Eylül.2017) beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 49 yaşındaki hastamızın ailesi organ bağışında bulunmuştu.  Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi organ nakil ekibi tarafından gerçekleştirilen nakil işlemiyle karaciğer ve 1 böbrek Erzurum'da , 1 böbrek Samsun'da hastalarımıza hayat vermişti.

ef02f635-b023-47b0-a1f1-8fee7a99955c.jpg

f155cfa3-0d62-450c-9238-cc697dd23285.jpg