7 Aylık Bebekte Endoskopi İle Yabancı Cisim Çıkarılması
02 Eylül 2020

15. Şubat.2018 Tarihinde Erkan - Canan Aydın  çifti 7 aylık bebeklerini öksürük şikayetiyle Giresun Üniversitesi Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Ünitesine başvurdu. Yapılan tetkiklerde bebeğin para yuttuğu tespit edildi.

Giresun Üniversitesi Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı  Uzm. Dr. Gül Şalcı tarafından takip edilen hasta 1 hafta gözetim süresinde yabancı cisim doğal yollardan çıkmadı.

Uzm. Dr. Gül Şalcı, hastanemiz Gastroentereloji  Kliniği hekimlerinden Prof. Dr. Ahmet Cumhur Dülger İle iletişime geçerek paranın bebeğin midesinden çıkarılması için endoskopi yönteminde karar verdiler.  25.Şubat.2018 tarihinde hastanemiz endoskopi ünitesinde Prof. Dr. Ahmet Cumhur Dülger ile Uzm. Dr. Gül Şalcı birlikte gerçekleştirdikleri başarılı bir operasyonla 7 aylık bebeğin midesinden para çıkarıldı. Giresun'da ilk kez bu yaştaki bebeğe yapılan uygulama sonrası bebeğin Babası Erkan Aydın ve annesi Canan Aydın doktorlarımıza teşekkür etti.

• 01 (1).jpeg
  • 01 (2).jpeg