Kalp Kapağı İkinci Kez Değişti
02 Eylül 2020

Ordu- Fatsa’da ikamet eden Murat Demirtürk isimli hasta 10 yıl önce açık kalp ameliyatı olmuş ve aort kapağı değişmişti. Sürekli kullanılması gereken kan sulandırıcı ilacını bırakan hastada nefes darlığı gelişmesi üzerine  Ordu’da yapılan tetkiklerde kalp kapağının oluşan pıhtılar nedeniyle tıkanmak üzere olduğu tespit edildi. Vaka  hastanemiz Başhekimi ve Kalp ve damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi  Doç. Dr. Kemal Uzun ile görüşülerek hastanemize sevk edildi. İkinci kez kalp ameliyatına alınan hastanın kalp kapağı ikinci kez değiştirildi. Ameliyat ve sonrası dönemi sorunsuz geçen hasta 6. günde şifa ile taburcu edildi.

Dr.  Uzun konu ile ilgili olarak  “Mekanik kalp kapağı takılmış hastaların Warfarin (Coumadin) isimli ilacı ömür boyu kullanmaları gerekir  ve bu ilacın yerine başka kan sulandırıcılar kullanılması da uygun  değildir. Mutlaka bu ilacı kullanmalılar ve en geç ayda bir kez INR adındaki tahlili yaptırıp ilacın etkisinin ölçülmesi gerekir.

İkinci kez yapılan açık kalp ameliyatları oldukça özellikli ameliyatlardır ve bu ameliyatların yapılabilmesi o kliniğin üst düzey bir kalp cerrahi kliniği olduğunun göstergesidir. Çevre illerden zaman bu tür vakalar alıyoruz. Hastanemizde 1 profesör, 1  doçent,  2 doktor öğretim üyesi  ve 4 uzman hekimden oluşan tecrübeli kadromuzla 7 gün 24 saat kalp cerrahisi hizmeti vermekteyiz.” dedi

• kvc01 (4).jpeg