Dünya Anestezi Günü Kutlu Olsun
02 Eylül 2020

16 Ekim Dünya Anestezi Günü

Diş hekimi William Thomas Green Morton tarafından 16 Ekim 1846 yılında Massachusetts General Hospital’da eter kullanarak yapılan diş çekimi, ilk modern anestezi uygulaması olarak kabul edilmiş ve bu tarih Dünya Anestezi Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Anestezi uzmanı, ameliyat öncesi hastanın değerlendirilerek uygun anestezi seçeneklerinin hastaya sunulmasını, anestezi teknikeri ile birlikte ameliyat sırasında uygun anestezi tekniği ile hastanın ağrısız ameliyat geçirmesini ve ameliyat sonrası erken dönemde hastanın olabildiğince ağrılarının azaltılmasını sağlar. Kısaca ameliyatta canımızı, hastalıklarımızı göz önüne alarak uygun anestezi uygulaması yapan anestezi ekibine emanet ediyoruz.

Anestezi, ilk uygulamasından bu yana teknik gelişmeler ve yeni ilaçların da bulunması ile oldukça güvenli bir hale gelmiştir. Anestezi uzmanlık eğitimi verdiğimiz hastanemizde, anestezi uygulamaları konusunda hasta güvenliğini ön planda tutuyoruz.

Hepimizin Dünya Anestezi Gününü kutlar, sağlıklı günler dilerim.

Prof. Dr. Alparslan Apan

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği