Hastanemiz de Palyatif Bakım Servisi Açıldı!
16 Mart 2022

Hastanemiz de 15 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Servisi açılmıştır. Hastanemiz yataklı servisler binasında 3. katta bulunmaktadır.

Palyatif bakım servisimiz de, hasta odalarımız tuvaleti ve banyosu bulanan tek kişilik odalar şeklindedir.

Ayrıca servisimizde hasta ve yakınları için;

*Muayene odası,

*Destek alanı,

*İbadethane,

*Meşguliyet odası,

*Mutfak,

*Çamaşır yıkama odası,

*Çok amaçlı salon gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar bulunmaktadır.

Palyatif Bakım Servisi Sorumlu Hekimimiz koordinasyonunda palyatif bakım ihtiyacı bulunan hastalarımız için hizmet verecektir.

PALYATİF BAKIM NEDİR?

Palyatif bakım; yaşam kısıtlayıcı hastalıkları nedeni ile tam olarak iyileşemeyen veya özel tıbbi ve hemşirelik bakımına ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanıdır. Aynı zamanda  ‘destekleyici bakım’ olarak da bilinir. Hasta ve yakınları için destekleyici bakım sürecine yönelik eğitimler verilir.

Amaç; yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimleri multidisipliner bir yaklaşımla uygun fiziki koşullarda karşılamak, ağrı ve ızdırabı dindirerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesini artırmak, hasta ve ailesinin yaşam sonu tercihine saygı duymak, yaşamın son anı, kayıp ve yas sürecinde hasta ailesine destek olmaktır.

PALYATİF BAKIMA KİMLER İHTİYAÇ DUYAR?

Palyatif bakım gerektiren başlıca hastalar; Nörolojik ilerleyici hastalığı olan hastalar, ileri derecede organ yetersizliği olan hastalar, tedaviye yanıt vermeyen kanser hastaları, beslenmesi fiziksel ve nörolojik/psikolojik nedenlerle bozulmuş beslenme desteğine ihtiyaç duyan hastalar.