Hastanemizde Başarılı Bir Operasyon Daha!
30 Eylül 2022

HASTANEMİZDE BAŞARILI BİR OPERASYON DAHA!

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanemizde bir başarılı operasyon daha gerçekleştirildi, Vena Cava Trombüslü böbrek tümörü olan hasta hastanemizde başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

ÖNCE AKCİĞER KANSERİNİ SONRA BÖBREK KANSERİNİ YENDİ!

Akciğer kanseri nedeniyle kemoterapi ve radyoterapi tedavisi alan 62 yaşındaki hastamıza tedavi bitiminden 9 ay sonra, sağ böbreğinde 9 santimetrelik büyük bir kanser tanısı kondu. Çok agresif karakterde olan kansere bağlı tümör trombüsü, sağ böbreğin toplar damarına, oradan da kalbe giden ana toplar damara ilerlemişti. Karaciğerin toplardamarı hizasına kadar ilerleyen kanser hastanın kalbine 5 santimetre kala tanı aldı.

Hastamız Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanemiz Üroloji bölümünde tedaviye alındı. Hastanemiz Üroloji Uzmanları Op. Dr. Burhan Özdemir,  Op. Dr. Mehmet Karadayı ile Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İsmail Olgun Akkaya ve Karaciğer Cerrahisi konusunda deneyimli olan Genel Cerrahi Uzmanı Öğr. Üyesi Op. Dr. Ali Muhtaroğlu tarafından multidisipliner bir yaklaşımla hasta değerlendirilerek ortak operasyona alındı.

Yapılan ameliyatta hastanın kanserli sağ böbreği çıkarıldı. Toplardamar üzerini açmak için karaciğer tutunduğu yerlerden serbestlenerek havaya kaldırıldı. Ana toplardamardaki tümörün çıkarılması için vücudun alt tarafından kalbe kanı taşıyan ana toplardamar, tümörün altından ve diyafram kasının hemen altından kıskaçla tutularak kan dolaşımı durduruldu. Kesi yapılacak alandan kanamayı engellemek için sağlam olan sol böbreğin toplardamarı tutularak böbreğin toplardamar akışı durduruldu. Hastanın kalbi çalışır durumda iken karın içi organların ve alt ektremitelerin kan akımı 33 dakika boyunca durdurularak, tümör güvenli bir şekilde çıkarıldı. Damar duvarına invaze olan tümör için damarın duvarından bir kısım doku da çıkarıldı. Ana toplardamar tamir edildikten sonra organların kan akımı başarıyla yeniden sağlandı.

Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz; başarılı operasyon sonrası şifa bulan hastamızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip operasyonları gerçekleştiren doktorlarımızı ve sürece katkısı bulunan tüm ekibi tebrik etti.

Yoğun bakım ve servis takibinin ardından hastamız 6. günde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Başarılı operasyon sonrası şifa bulan hastamıza; Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ailesi olarak sağlıklı bir hayat dileriz.

• böbrekteki 9 cm tümörr.jpg
  • 2 ana toplar damar içinde kalbe doğru uzanan tümör trombüsüü.jpg