1-7 Ekim Emzirme Haftası!
06 Ekim 2022

1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri!

Emzirme, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini ve altıncı aydan sonra da uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaş ve ötesine kadar sürdürülmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez seçenek olarak önermektedir.

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğimizin bu haktan mahrum edilmemesi, amacıyla, her yıl ekim ayının ilk haftası “Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır. Gebeliğin sonlanarak anne ve bebeğin buluştuğu ve bebeğin anne sütüyle tanıştığı zamandan ilham alınarak yılın 40. haftası olan 1-7 Ekim tarihleri seçilmiştir ve söz konusu hafta içinde tüm Türkiye’de konunun önemi vurgulanarak çeşitli etkinlikler ve eğitimler planlanarak uygulanmaktadır.

Bu bilinç ile hastanemizde de ‘’1-7 Ekim Emzirme Haftası’’ etkinlikleri kapsamında, geleceğimiz olan çocuklarımızın; ‘’İlk Aşı Anne Sütü’’ sloganı, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerinin sağlanmasına ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hastanemizde stant açılarak broşür dağıtımı ve bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir.

Standımız, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet BULUT, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Ünal ÖZEK,  Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Bekir BULUT, Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet EKİZ ve hastanemiz yönetimi tarafından ziyaret edilmiştir. Ayrıca, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan İl Sağlık Müdürümüz tarafından standımızda anne, babalara ve personellerimize anne sütü ve emzirmenin faydaları hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur.

Stant ziyareti sonrasında, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet BULUT, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Ünal ÖZEK,  Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Bekir BULUT, Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet EKİZ ve hastanemiz yöneticileri heyet halinde hastanemizi gezip tedavi için hastanemize başvuran hastalarımıza geçmiş olsun dileklerini iletip, çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar dilediler.

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet BULUT, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Ünal ÖZEK,  Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Bekir BULUT’ a nazik ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ailesi olarak teşekkür ederiz.

• Manşet.png
  • IMG_3065 -.JPG