Hastanemiz Göz ve Ortopedi Branşları İçin Son Model Tıbbi Cihazlar!
21 Kasım 2022

Hastanemiz Göz ve Ortopedi Branşları İçin Son Model Tıbbi Cihazlar!

Hastanemizde ihtiyaç duyulan; İleri Düzey Bilgisayarlı Perimetri  Cihazı Göz, Endovizyon Sistemleri – Üst Düzey Artroskopi Cihazı Ortopedi olmak üzere iki adet tıbbi cihaz temin edilmiş olup,
vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

İlgili cihazların temininde emeği geçen herkese, Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ailesi olarak teşekkür ederiz.

Bilgisayarlı Görme Alanı (Perimetri) Testi Nedir?

Görme alanı, gördüğünüz herşey demektir. Bilgisayarlı Görme Alanı (BGA) testi ile tam karşıya odaklanmış görme (merkezi) hem de yan görme (periferik) değerlendirilir.

Bu test başta glokom (göz tansiyonu) olmak üzere retina kaynaklı ve nörolojik pek çok göz hastalığının teşhisinde önemlidir. Glokom, genellikle göz içinde basıncın artmasıyla oluşan bir göz hastalığı olup yavaş, acısız ve kalıcı görme kaybına sebep olabilir. Test esnasında, testi uygulayan uzman görme alanının planını çıkarmak için bilgisayarlı araçlar kullanılır. Bu testi gerçekleştirmek için göz bebekleri büyütülmez. Test göz başına yaklaşık 10-20 dakika sürer. Bilgisayarlı Görme Alanı Testine aynı zamanda “Perimetri” de denir.

Artroskopi cihazı nedir ne işe yarar?

Artroskopi gerçekte optik bir sistemdir ve optik sistemin ucuna takılan bir kamera ile monitörden bütün eklem içi görülür. Eklem içerisindeki görüntüler 6-10 kez büyütüldüğü için eklem içindeki yapıların detaylı olarak incelenmesi mümkün olur. Görüntüler videoya kaydedilebilir ve fotoğraf alınabilir.

Artroskopi nerelerde kullanılır?

Diz, el veya ayak bileği, omuz, dirsek, kalça ve el gibi eklemlerdeki sorunların tanı ve tedavisinde kullanılan artroskopi, küçük bir kamera sistemi ile eklemlerin daha yakından ve daha net bir şekilde incelenmesine olanak veriyor.

• göz Perimetri  Artroskopi Ortopedi.jpg
  • Başlıksız-2.jpg