Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Resertifikasyon Sınavı!
01 Mart 2023

İlerleyen bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hastaların yaşam süreleri uzamış ve yoğun bakıma olan ihtiyaçlar artmıştır. Yoğun bakım ünitelerinde 24 saat bakım verebilen ve en iyi sonucu almak için yoğun bakım konusunda uzman sağlık çalışanlarının özveriyle çok fazla çaba harcaması gerekmektedir. Yoğun bakım gerektiren hastalara hemşirelik hizmetlerinin başarılı bir şekilde sunulması için son bilimsel bilgiler ışığında yoğun bakım hemşireleri de kendilerini geliştirmelidir.

Bu kapsamda daha önce Sağlık Bakanlığına bağlı sertifikalarını verdiğimiz il dışındaki ve il içindeki hastanelerde çalışmakta olan yoğun bakım hemşirelerine sertifika yenileme sınavını 28.02.2023 Salı günü gerçekleştirdik.

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi A blokta 1 (bir) saat süren sınavda yoğun bakım hemşireleri alanları ile ilgili soruları cevapladılar. Sınavdan 75 ve üzeri alan Yoğun Bakım Hemşirelerinin sertifikaları Sağlık Bakanlığı tarafından yenilenecektir.

Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nüveyde Baysal ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcımız Gülay Özdemir sınava katılan yoğun bakım hemşirelerini sınav merkezinde ziyaret edip başarı dileklerinde bulundular.

Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Resertifikasyon Sınavının organizasyonunda emeği geçen başta program sorumlusu aynı zamanda hastanemiz eğitim birimi sorumlusu Uzm. Hemşire Işıl İbas olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımıza ve katkılarından dolayı Giresun Üniversitemize Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ailesi olarak teşekkür ederiz.

• Manşet.jpg